🌐 Стратегии в музикалната индустрия според социалните мрежи - 5 основни принципа


5 principios para llevar a cabo una estrategia en REDES SOCIALES. ✅ Desde la optimización hasta la actualización. ✅

  • Как мога да продам повече музика онлайн?
  • Къде мога по-добре да популяризирам музиката си?
  • Как да направя така, че музикалните ми видеоклипове да достигат до повече хора?
  • Как да популяризирам най-добре моите събития, турнета и концерти?
  • Къде другаде мога да споделя моите снимки и дейности с моите фенове?
  • Как мога да направя, за да имам повече договори за моя художник?
  • Каква трябва да бъде стратегията ми за социални медии?
  • Как мога да наблюдавам и измервам резултатите си?

Технологиите и революцията в социалните медии оказаха огромно влияние върху много бизнеси и една от тях е музиката.

Днес художникът не може да разчита само на традиционните медии, за да се рекламира, като радио, телевизия и преса.

Технологичните промени и създаването на социални мрежи са поразителни и често е трудно да се филтрира толкова много информация и да може да се определи най-добрата стратегия, която нашите художници трябва да изпълняват.

В момента в интернет има повече от 200 признати сайтове за социални мрежи, очевидно най-известните са Facebook, Instagram, Twitter и YouTube.

Ето защо реших да направя анализ на основните нужди на съвременните художници и да направя селекция от най-важните социални мрежи, които покриват тези нужди.

Тази информация ще ви позволи да допълвате много добре традиционната си медийна стратегия:

По-долу са дадени някои от най-добрите артистични и социални медийни нужди, които предоставят специфични решения за тези нужди.

5 principios para llevar a cabo una estrategia en REDES SOCIALES. ✅ Desde la optimización hasta la actualización. ✅

Създаване на стратегия за социални медии: 5 принципа


Това са пет основни принципа за управление на вашето присъствие в социалните мрежи, които ще бъдат много полезни по пътя ви към успеха:

1. Какви социални мрежи трябва да използвам за музикалния си проект?


Изберете само социалните мрежи, в които сте готови да генерирате съдържание и да си взаимодействате, понякога е по-добре да не отваряте акаунт, отколкото да "предстои" с разрошено присъствие, което дори може да ви навреди от гледна точка на комуникацията и връзките с обществеността .

2. Стратегии за оптимизация във вашите социални мрежи


Подхождайте много сериозно към визуалните и дизайнерските аспекти на вашите акаунти, персонализирайте колкото можете повече с вашите цветове, лого и т.н. и осигурете съгласуваност между вашите акаунти в социалните медии и уебсайта ви, вашият фен или последовател трябва незабавно да разпознае вашето пространство и да се свърже безпроблемно с него.

3. Бъдете последователни във вашата социална среда


Създайте стратегия за растеж от самото начало и не сваляйте крака от бензина, когато за първи път отворите сметка, мисля, че е невъзможно да се подчертае достатъчно това: в повечето случаи няма да получите никаква рентабилност от социалните си профили, докато че не достигате критична маса от последователи или квалифицирана аудитория.

4. Как и защо да се специализираме в социалните мрежи?


Обучението, самообучението и овластяването са жизненоважни: използвайте всяка възможност, за да научите повече за социалните мрежи, в които работите (дори ако делегирате тази задача на „мениджър на общността“).

Светът 2.0 непрекъснато се развива и трябва да сте в крак с технологиите, иновациите и тенденциите, да се абонирате за блогове и интересни страници като Puro Marketing и други, които ви предлагат най-актуалната и подходяща информация в социалните медии за вашия конкретен случай.

5. Постоянно актуализиране на вашите мрежи и инструменти за свързване


Актуализирайте социалните си мрежи с нови полезни приложения, когато се появят на пазара, и се уверете, че вашите лични и / или бизнес профили са свързани помежду си (пример: ако имате канал в YouTube, той трябва да се появи във вашия акаунт във Facebook чрез приложението адекватно и обратно).

Уверете се също, че всички те са лесно и удобно достъпни от вашия уебсайт или блог.

Източник:
Insicc

Снимка на корицата:
Снимка на Майк