Strategy Стратегията за дигитален маркетинг за музиканти и създаването на съдържание - Ръководство Web para Musicos


✅ ¿Cómo hacer una ESTRATEGIA DE MARKETING DIGITAL para MÚSICOS efectiva? Algunos tips clave para empezar.

Как да създадем ефективна стратегия за дигитален маркетинг за музиканти?

Цифровите медии демократизираха създаването на съдържание по интернет и в същото време направиха възможно всеки да го разпространява, за да рекламира своя продукт.

Подобно на всички хора, артистите имат възможност да показват , общуват и генерират икономически транзакции с това съдържание , но за да се възползват от тези опции, те трябва да направят това с поръчка и стратегически план, който им позволява да знаят кой има афинитет към тяхната музика и кой не.

Analyze Постоянно анализирайте своите социални мрежи и мрежите на другите


Опитайте се да не изпадате в клишето просто да присъствате във всяка социална мрежа или платформа, само защото други са там, анализирайте в кои социални сайтове МОЖЕТЕ да споделяте съдържанието си по смислен начин.

Стратегията за съдържанието се дължи на планирането от седмица на седмица какъв тип съдържание трябва да споделяте в определена социална мрежа и винаги да имате защо и защо.

Можете да създавате ежедневно , седмично , двуседмично съдържание или до каква степен според собствения си отговор се опитайте да мащабирате съдържанието си до различни платформи, например ако имате уебсайт ✅ (който всъщност трябва да имате) ❎ и да споделите статия Като разказвате историята на записа на вашия албум , помислете как във видео можете да разкажете тази история и да я занесете в YouTube и Facebook.

Между другото, ако имате канал в YouTube и искате да го оптимизирате щателно, така че да генерира по-добри резултати, в това ръководство за оптимизация ще намерите в допълнение към процеса 3 супер ключови стратегии за увеличаване на последователите и мненията . Чек.

👥 Коя е вашата аудитория? С кого говорите?

Преди да участвате в социални или цифрови мрежи, трябва много обективно да определите коя е аудиторията, на която ще донесете цялото това съдържание, това, което те наричат Целева аудитория .

Основата на успеха на дигиталната стратегия е ясно да се идентифицират кои са хората, с които искате да се свържете чрез вашето съдържание.

Какви типове съдържание трябва да правите?


Имате възможност да правите уеб сериали , видео на живо , акустични видеоклипове , видео текстове , фото галерии, които разказват истории, статии, написани за вашия опит, цифрови изтегляния , ремикси , видеоклипове, които разказват историята и процеса на запис, стрийминг в Facebook, Instagram или Youtube на живо, видео уроци и много други.

Какъв тип съдържание сте направили?

Кажете ни по-долу в полето за коментари 👇

📊 Анализ - Научете се да извършвате ефективен анализ на данните

Анализът на данни е решаваща част от стратегията, която ще изпълнявате в дигиталния свят, трябва да се ориентирате в различните статистически данни, за да знаете какво наистина иска тази целева аудитория, на която искате да споделите вашето съдържание и разбира се вашата музика.

По кое време те виждат? Кое е най-доброто време за публикуване? Кой е най-добрият ден за определени видове съдържание? , Facebook , Instagram , Spotify for Artist , Soundcloud , Bandcamp , Youtube , Twitter и почти всички тези платформи ще отговорят на вашите въпроси, само като потърсят раздела със статистически данни.

📺 ГЛАВА 8 - ЦИФРОВАТА СТРАТЕГИЯ
Това е глава 8 от поредицата Уеб наръчник за музиканти , продукт на Министерството на културата на Ню Мексико , с първоначалната идея и разработка на Poliedro .

СВЪРЗАНИ ГЛАВИ


Глава 2 - Маркетинг на медиите

Глава 3 - Тиражиране на съдържание и авторски права

Глава 4 - Предложение за сцена и оценка на презентацията на живо

Глава 5 - Инструменти за изработване на технически изисквания

Глава 6 - Звуково поле и наблюдение

Глава 7 - Основното присъствие на група в Интернет

Глава 8 - Цифрова стратегия

Глава 9 - Онлайн музика

Глава 10 - Youtube

Глава 11 - Стратегическият план

Глава 12 - График на работа

Глава 13 - Бюджет

Глава 14 - Съфинансиране с платформи и марки

Глава 15 - Портфолиото

Глава 16 - Съобщение за пресата

Глава 17 - Флаерът

Глава 18 - Клипът

Глава 19 - Мърчандайзинг

Глава 20 - Хвърляне на дискус

Глава 21 - Популяризиране на концерт

Глава 22 - Стратегически съюзи с медиите


Кредити

Оригинална идея и разработка ( Poliedro ), проектиране, производство, реализация и монтаж на сериали (Chucky García, Nicolás Méndez) Locuration (Edson Velandia) С участието на ( Electric Mistakes ) Music by ( Electric Mistakes , Frente Cumbiero , Mitú , Romperayo ) Поддръжка на място (Irene Maldonado), сътрудничество (El Cisne, Rhayuela Films , Tambora Records )

Източник