🚀 Музикален мениджмънт, Музикален мениджър и Промоутър


Management Musical: ¿qué es un Manager Musical?, ¿cuáles son las funciones y tipos de un Manager musical? Promotor y Agencias de Booking Musical.


Музикалният мениджмънт или управлението на артист и / или музикална група се отнася до всички действия по планиране и изпълнение в преследване на цели, които са поставени за правилното развитие на музикалния проект.

Като цяло тази концепция е придружена от група хора, които правят всичко възможно да постигнат предложените цели, по-известни като агенции за управление на музиката .

В този раздел ще намерите поредица от статии, свързани с управлението на музиката, какво е Агенция за управление ? Какво е Музикален мениджър ? Какви са функциите на музикален мениджър? Каква е ролята на представител? Музикален ? и типовете мениджър в агенции за музика , музикални промоутъри и музикални резервации.

Какво е агенция за управление на музика?

Агенциите за управление на музиката помагат на артистите да развиват своите проекти; Това включва (наред с много други неща): подпомагане на управлението на проекта и неговите финанси, създаване на стратегия, която да се следва, добавяне на правилните хора в екипа в точното време, въвеждане на ред в творческия процес.

Затова агенциите за управление на музиката отговарят за координирането на усилията на екипа, така че работата на един артист да расте, да достига повече места и да генерира повече пари.

Следователно управленските агенции отговарят за координирането на усилията на екипа, така че работата на художника да расте, да достига повече места и да генерира повече пари.

Какви други услуги се предлагат в агенция за управление на музика?

Много често агенциите се посвещават на резервации , да организират концерти за артисти.
Понякога те могат дори да предложат 360 договора, в които се обработват всички аспекти на артистичен проект ( резервиране , преса, управление , редактор , издателска дейност , маркетинг , художествени представителни услуги, наред с други).

Ето защо е много важно художниците да разберат какъв тип договор сключват с агенция, за да знаят какви са отговорностите на всяка страна.

В концертната зона тези агенции отговарят за цялото програмиране и договаряне на вашите изпълнения или презентации на живо.

Те установяват взаимоотношения за сътрудничество и договор с компании, свързани със сектора на фестивалните и концертни зали, от всякакви размери и на всички възможни места, за да предложат най-добрия каталог на артисти, с които работят.

Какво прави музикален мениджър?

Той е човек, който ръководи кариерата на артистите в развлекателната индустрия. Основната отговорност на представителя е да контролира бизнеса на художник ; съветвайте и съветвайте по кариерни въпроси, дългосрочни планове и лични решения, които могат да повлияят на вашата кариера.

Agencias de Management Musical: ¿qué es un Manager Musical?, ¿cuáles son las funciones y tipos de un Manager musical? Promotor y Booking Musical.

Каква е работата на музикален организатор?

Музикален организатор е професионалистът, който е посветен на популяризирането на артист чрез реализирането на музикални събития.

Организаторът създава и изпълнява стратегии за връзки с обществеността и промоция, за да намери места и дати, където могат да се представят артисти. Те са известни на широката общественост като „предприемачите, довели Х художник в града“.

Какво е резервирането в музика?

Музикалната резервация е услуга, която се занимава с продажба и комерсиализация на презентации и шоута (дати) и се извършва при условията, договорени между мениджъра и художника, който те представляват.

Има две ясни цели, които лицето, което отговаря за музикалната резервация, трябва да постигне:

  • Търсенето на възможно най-много презентации.
  • Осигурете правилното развитие и икономическото завършване на презентациите на художника.

Как се подписвате с агенция за управление на музика?

Преди всичко друго: няма рецепта за това, можем да кажем, че като цяло художникът трябва да започне да управлява самостоятелно проекта си, преди да бъде привлекателен за агенция.

Какво означава това?

Художниците трябва да започнат с няколко години (или повече) да се научат как да управляват и прилагат стратегии за своите проекти; това, за да ги разрасне до такава степен, че да са достатъчно привлекателни за агенция за управление на музиката.

И така: много рядко се случва художник да се обърне към агенция и да има сключен договор с него, обикновено е обратното, агенциите имат специализирани хора, които търсят и намират нововъзникващи таланти.
Най-добрият начин да привлечете вниманието на агенцията е като се покажете на техния радар и това може да се случи по два начина:

Че музиката на художника е толкова добра, че сама генерира шум и хората започват да говорят за този изпълнител.

Че изпълнителят, освен че прави добра музика, полага непрестанни усилия да прокара своя проект и да го накара да достигне до повече хора.

И така, връщаме се към последната точка: силно се препоръчва художникът да започне, като управлява собствения си проект и намери инструменти за растеж; това включва:

Знайте за маркетинга, намерете целевия си пазар, инвестирайте във вашия проект (реклама, качество на записа, дизайн и т.н.) и накрая: репетирайте много.

Агенциите почти винаги търсят артисти, които могат да имат МНОГО добро шоу на живо.
Това може да включва: музикантите да бъдат обвързани, да имат сценично присъствие (това се постига чрез свирене на живо колкото е възможно повече) и дори да имат дизайн на изображение, осветление и видео за своите представления.

▼ С тези статии можете да научите малко повече за МУЗИКАЛЕН МЕНИДЖМЪНТ ▼