⚡ Музикални платформи


Plataformas Musicales, streaming de la música online, cómo subir y vender tu música en las plataformas, distribuidores y agregadores digitales.

Какво представляват музикалните платформи?

Днес сме заобиколени от уебсайтове, където много от нашите социални дейности и дейности за взаимодействие се събират.

Слушането на музика е дейност, свързана с почти всичко, което правим, поради което нейната трансформация непрекъснато се развива и се генерират все повече и повече нови пространства, в които да се хоства музика, къде да се слуша, взаимодейства с нея, да се коментира, споделя, купува и дори да се произвежда индивидуално и колективно.

В този раздел ще намерите статии, свързани със стрийминг на музика онлайн , цифрови музикални платформи , как да качите музиката си на основните платформи чрез дистрибутори на дигитална музика или цифрови агрегатори .

Ще намерите статии за оптимизация и за най-доброто използване на платформи като Spotify , Deezer , iTunes , Apple Music , Youtube Red , Google Play Music , Tidal , Sazham , Claro Música и много други. Също така всичко, свързано с музикални видео платформи като YouTube , Vimeo , Tidal , iTunes и други.

Препоръчваме нашето РЪКОВОДСТВО стъпка по стъпка:

Как да продавам и разпространявам музиката си в музикални платформи, Spotify, Deezer, iTunes, Amazon и други

Актуализирано [2019]

Има платформи за продажба на музика, за качване на музика, за слушане на музика, за управление на музикалната ви кариера, за изтегляне, за научаване на музика и дори за създаване на музика, и да, всички те са онлайн, в този раздел ще говорим за всяка от тези категории за да разберем по-добре този свят.

Също така проверете тези данни, за да се намерите в тази карта със съдържание на онлайн музикални платформи или портали:

Музикален стрийминг

Слушайте музика или гледайте видеоклипове, без да се налага да ги изтегляте, те незабавно се предават на всяко устройство с достъп до мрежата.

Цифрови агрегатори или дистрибутори


Това са компании, които комуникират с големите платформи за стрийминг като Spotify, Deezer и др. Те са отговорни за доставката на вашия музикален каталог до всички магазини и услуги за стрийминг в света в зависимост от техния обхват.

Обикновено ще трябва да платите за тази услуга, въпреки че много от тях имат безплатни модели за разпространение.

Платформи за продажба на музика онлайн


Точно както има услуги за стрийминг, където хората могат да възпроизвеждат вашите песни, все още има хора, които се интересуват от изтегляне на музика и за това отдавна има магазини за цифрова музика, iTunes Store, Amazon.

За да получите каталога си до тези платформи за продажба на музика, това става чрез агрегаторите, като в същото време правите разпространението до платформи за стрийминг, те ще ви дадат опциите за платформите и магазините, които обикновено пристигат.

Основните платформи, където можете да продавате музиката си, са iTunes, Amazon , Google Play , Napster , Claro Música , Medianet, Akazoo, InProdicon и много от Aggregators, Music Distributors, имат свои собствени магазини, например CD Baby.

Ако се чудите : Как да качвате песни и музика на цифрови платформи ? препоръчваме това актуализирано ръководство .


Къде мога да слушам музика онлайн и безплатно?

Тук ще намерите някои препоръки и много добри алтернативи да слушате и качвате музиката си безплатно, ние ще направим обиколка на онези платформи, които ни служат, за да се наслаждаваме на музика на няколко кликвания, включително някои съвети как да получим персонализирани препоръки от изпълнители и групи .

▼ С тези статии можете да научите малко повече за МУЗИКАЛНИТЕ ПЛАТФОРМИ ▼