🌌 14 ключови идеи, които GUSTAVO CERATI ни оставя, за да оцелеем в МУЗИКАЛНАТА ПРОМИШЛЕНОСТ

GUSTAVO CERATI, icono del rock en español plantea 14 ideas que ayudarán a fortalecer y ampliar nuestra visión de la INDUSTRIA MUSICAL ✅

Ние се заехме със задачата да проследим интервюта, направени от медиите с GUSTAVO CERATI , между радиото и телевизията, за да разделим многото идеи и съвети, които той дава в средата на всеки разговор.

Тези идеи зависят от това, което той е преживял през музикалната си кариера и е направил значителна част от живота си. 14 идеи, оставени от Густаво Церати , икона на рок на испански , които ще помогнат за укрепване и разширяване на визията ни като художници до нови хоризонти.

Благодаря Общо ! Ние даваме за това голямо наследство от учения, музика, текстове и гений, оставени от този художник, на когото днес силно прегръщаме от разстояние на 61-ия му рожден ден .

1 - Създаването на писма:


„С темата на писмата и опитите да ги обясня е трудно за мен, защото не знам много добре какво ме мотивира в този момент, основно звукът на думите ме мотивира, опитвам се по някакъв начин да ги накарам да прочетат и да имат структура , че това, което излиза от тези думи, е музикално "

2 - Минали, настоящи бъдещи прогнози:


„Тук и сега все още е наистина най-важното нещо, когато проектирате твърде много, нещата не се получават както трябва и добре, тогава осъзнавате, че трябва да преосмислите случващото се днес.

Естествено, аз не съм наясно с миналото, нито го потискам, но не мисля много за това, нямам добра памет, забравям и забравянето ме спасява в даден момент , ще ме осъди и при други; естествено, ако забравите твърде много, повтаряте грешките си “.

3 - Оставете група в точното време:


Soda Stereo прекара една година в репетиции, за да може да изиграе първото им шоу , не че беше толкова бързо за начина ми на виждане на нещата, по същия начин при раздялата, това не беше внезапно, вече бяхме все по-емоционално дистанцирани , музикално и като приятели.

Наистина нещото не даваше за повече и отдавна не даваше, ние се разтягахме, което всеки прави, опитвайки се да види дали все още може да работи още малко и разбира се, никой не искаше да вземе това драстично решение, след всичко е това, което ни храни всички и това включва много хора наоколо.

Беше ми много трудно, може би той беше този, който пое инициативата, но разбрах, че вече не се броим помежду си, всички бяхме много самотни. "

4 - Мотивация за продължаване:


Аз се напъвам да направя запис , насилвам се, защото съм супер трудолюбив , но освен това съм и супер бездействащ, двете неща съжителстват, трябва да си взема ръка на среща, с идея, къде да отида, защото по някакъв начин рисувам своя траектория, (е, някак си вече трябва да направите запис ), казвам си такива неща, но правя музика всеки ден ”.

5 - Постигане на творческа независимост:


Истината за мен е, че никой никога не е идвал да ми казва какво да правя и ако някой дойде да ми каже нещо, това е само един поглед, достатъчен да не продължа с това.

С времето станах по-толерантен, не в смисъл, че приемам налагане, а мнение; Вярвам, че хората, които са там, са наоколо за нещо, мисля, че трябва да гледате и да слушате и това е нещо, което аз не направих ”.

6 - Връщане и спасяване:


„Винаги трябва да спасяваш, защото остават много възможни пътища, които са скъсени в себе си.

Същите музиканти и артисти от всякакъв вид също са посветени да разследват случилото се и да поемат по пътя на тези, защото всъщност никой не измисля нищо от нулата и освен това не се преструвам, че имам флага на авангарда, далеч от него. Оставям тези, които наистина го правят и изпитвам голямо уважение, защото те са хора, които разширяват границите на това, което може да се направи ”.

Извадки от интервюто в Dímelo Tú -Mariana Arias (01/07/06)
7 - „Да мислиш за себе си като за характер е абсурдно“:


„По въпросите на егото преминах през много ситуации, като пропуснах реалността на нещата, не толкова да се вярвам, че съм някой много специален, защото истината е, че през цялото време съм доста критичен, а да загубя контакт с реалността и да говоря сякаш отвън не знам какво, а също така минах през момента, в който трябва да ме сглобят с лъжица, защото егото ми беше унищожено по някакъв начин в резултат на взаимоотношения или критики, които не можах да преодолея, че балансът е сложен, когато нещата тръгнат от оста ”.

8 - Направете почивка:


"Мисля, че не съм художник на пълен работен ден , тоест не развивам нещата през цялото време, правя музикална гимнастика, когато всеки ден съм вкъщи и прекарвам време в нещо, свързано с музиката, Аз също много си почивам от нея.

След това, което направихме със Soda Stereo през 2007 г., отделих тихо време, за да правя други неща, които нямат нищо общо с това, знаех, че ще направя албум отново, но това презареждане от цялото това време свободното време, все едно да започнеш отначало, дава ти нови усещания ”.

9 - Творчески блокове:


„Те не са тотални, винаги получавам синдрома на празна страница ( ще започна нещо, за да имам това, което върви) , особено ако имам натиск да направя нещо, понякога влизате в тези работни места, трябва завършете музика от филм или завършете нещо и тогава този момент може да не е подходящият момент за тези неща да излязат, но като цяло препятствията имат повече общо с възможността да завърша песните, както бих искал, и да не ги изоставям за Там има моменти, които да, а има времена, които не; те не излизат и чао, мисля, че малко се научих да не бъда толкова натрапчив ”.

10 - Сценариите:


„Първоначално те бяха кръгове на клубове, барове и подземни неща, които бяха доста бедни и след това отидох на по-големи места, бях на стадиони и повече от това, което не знам (вече играе на Луната), защото това е огромно нещо. Какво се случи с нас, но ми се струва, че ключът е малко да се наслаждаваме на всичко , мисля, че не е същото да говориш на седемдесет хиляди души, отколкото да говориш пред публика , има нещо по-театрално и по-близо до това е вярно, но е и предизвикателство онази зверска енергия на синхронизиращия се пълен стадион ; изглежда, че разстоянията не са съществували ”.

11 - Най-лошото:


„Просто когато човек продължава автоматично да пилотира с пресата , това е момент, когато не е добре, но това зависи много от душевното състояние на човека и събеседника.

Истината е, че понякога се чувствам като робот, който говори за нещо, което не знам дали наистина е така и в крайна сметка нещо нематериално като музика започва да се трансформира в един вид идея, която и мен не ме затваря, тогава Мисля, че най-лошото е малко от това, ами ако не позволя да се удължи твърде много във времето , един месец на турне и след това у дома и почивка и други неща ”.

Извадки от интервюто в Los Imposibles - Onda La Superestación (2009)


12 - Изображение, стил:


„Когато започнахме със Soda , първите отзиви бяха ужасни, от по-възрастните колеги музиканти, които казваха ( те няма да продължат десет минути) , до отзивите в медиите бяха ужасни, сочейки към несериозността на външния вид.

Това, което правех по онова време, беше точно обратното, тъй като те ми даваха повече, колкото повече настоявах, защото ситуацията беше ( ще спечелим поради умора ), но очевидно е, че стигнахме и до моменти на големи подигравки ”.

13 - Винил:


Човешката раса живее, като ограничава своя слухов капацитет до степен, в която продължаваме да даваме приоритет на практичността пред качеството , (имам студио, отивам и получавам добри машини, всичко влиза, за да записва все по-добре и мога да играя повече с всички тези инструменти което имаме) , така че по-късно да бъде изкормен, изключително, че знам по телефона, всичко много добре, но това е бизнес.

Нека поговорим честно, това е бизнес , не казвам, че е погрешно, те го направиха и с мен, но не ми казвайте, че това е новото, защото това не е новото, ако е новото е безполезно за мен, за Новостта за мен е да пусна винил .

Компанията не беше свикнала да го прави и някак си настоявах за това и настоявам дори от място за маркетинг , може би няма да се продаде много и ще бъде за фетиш или какво знам; когато видите винила, разбирате корицата (Cover) и когато слушате винила, разбирате звука, имам предвид, че се интересувам и от залагания на формати, които звучат добре ”.

14 - Музикалната еволюция:


„Еволюцията е относителна по отношение на това дали музиката е по-добра или по-лоша, не знам дали можем да кажем, че е по-добра, има моменти, когато нещата са по-течни, това е отличен музикален момент, излизат много групи където са възстановили гласовия проблем , психеделията, лайна във формата, хора, които правят неща в различни части на света и ми се струва, че търсят да се измъкнат малко от формата и да вземат други елементи ”.

Извадки от интервюто в Баста де Тодо - Метро 95.1 (17.09.09)


И накрая, оставяме ви с този добър документален филм, който разказва целия процес на създаване и продуциране на последния му солов албум Fuerza Natural .
Връзки
Густаво Церати

Снимка на корицата
Деформация.