📺 Как да направите БЕЛЕЖКА, БЮЛЕТИН или ПРЕССЪОБЩЕНИЕ? - Уеб ръководство за музиканти


✅ El COMUNICADO, ✅ NOTA O ✅ BOLETÍN de PRENSA es una herramienta para conectarnos con medios de comunicación y periodistas musicales.


Получаването на внимание от независими списания и блогове е почти винаги огромен тласък за музикант, който се опитва да изгради кариерата си стъпка по стъпка.

Първият подход към тези медии или тези, които пишат за тях, обикновено включва съобщение за пресата или съобщение за пресата : кратък текст (приложен е подходящ образ) с цел да предизвика интерес и да предостави основната информация за вашия проект.

Живеем в нова ера за музиката и изобилието от информация е новият стандарт, да, съобщенията за пресата все още се четат, но в това море от информация е необходимо да ги обърнем. Някои неща, които трябва да имате предвид при изготвянето на вашето съобщение за пресата:

🪐 Визуалната концепция:


Бюлетин, който привлича вниманието, е от ключово значение при свързването с човека, който ще навигира през него, естетическа и визуална концепция ще направи вашия бюлетин или съобщение за пресата привлекателен и в допълнение към това, първите изречения са основни и силни, за да заинтересуват журналист, който има стотици други имейли във входящата си поща със същата цел.

Това все още е основен инструмент за разказване на тези медии за събитие, старт, новина или продукт, свързани с музика на изпълнител.

В момента пратката се извършва през мрежата, а това, което не се е променило, е необходимостта тя да бъде кратка, кратка и ясна.

Line Темата в имейла:


Това е един от най-важните текстове, които ще носи вашият имейл , тъй като след стотици имейли, които ежедневно достигат до журналисти и музикални медии, ключов момент е, когато те прочетат тематичните редове на имейла, за да разберат какво стои зад него. поща, преди да я отворите и точно там с ясна тема ще привлечете вниманието да въведете пощата си.

Забележка: много журналисти отварят всички имейли, които идват до тях, но понякога има толкова много, че може да отнеме много време, така че ако успеете да спечелите вниманието им от момента, в който го изпратите, ще бъде много по-добре.

Получаването на кликване върху имейла ви за първи път е половин успех, затова споделяме някои идеи за постигане на много ефективни теми .

📌 Съобщете "спешност":


Тематичните редове в имейлите, които създават усещане за спешност, могат да доведат до 22% по-висока скорост на отваряне.

📌 Персонализирайте темата си:


Тази част е жизненоважна, тъй като ще изгради известно доверие и вероятно ще установи дългосрочна връзка , обърнете се към човека по име.

📌 Съобщава „социално доказателство“


Можете да им изпратите тема по имейл, в която да посочите колко хора в момента следят музикалния ви проект или колко чакат вашето издание и вашата база от фенове , ако номерата са добри, можете бързо да привлечете вниманието.

Тук ви предоставяме малко ръководство за изпращане на имейл до медиите, представящ материала на вашата музикална група с някои примери.Всеки ден много от тези имейли достигат до пресата или лидерите на мнения, някои от които са придружени от изображения, аудио и интерактивно съдържание , други, които нямат нищо общо с интересите и характеристиките на медията.

Не изпращайте комуникацията си до медии, които не се интересуват от вашето предложение , трябва да филтрирате медиите, до които ще изпратите пощата си и разбира се, че тя достига до тези, които наистина се нуждаят от нея.

Release Прессъобщението като стратегия


Бъдете много избирателни с медиите, на които ще изпращате информацията си, като сте сигурни, че това е подходящият носител или човек е част от добро предишно търсене и наистина знаете подхода на медията, на която ще изпратите пощата си.

Ако медиумът говори най-вече за жанра Рок, не изпращайте тропическа музика, това не е начинът да отидете за това съобщение за пресата, ще загубите ценни минути и усилия.

🎯 Честота на изпращане на бележката или бюлетина


Не изпращайте бюлетин всеки ден , трябва да се опитате да се уверите, че честотата на изпращане е много навременна и че е свързана с добър момент в кариерата ви, т.е. когато има нещо интересно да се каже , това ще добави тези комуникативни сили към вашия процес около стартиране или ясна цел на вашия проект.

☎️ Проследете пратката:


Опитайте се да продължите в следващите дни, като общувате директно със специализираните медии, за да им съобщите, че сте им изпратили тази информация, и случайно ги поканете да участват в момента на вашата музикална кариера , надяваме се с обаждане , за да не повлияете на нови имейли (разбира се, когато дайте възможност да им се обадите и да подходите)

Checking Проверка на правописа и редактиране:


Никога не изпращайте съобщението без съвет от някой, който може да контролира писането и да има достатъчно критерии за запазване на полезни данни и изхвърляне на излишни данни.

Погрижете се добре за правописа си , защото това, ако пречи на много журналисти и те никога няма да получат вашата поща при тези условия.

🎁 Основни съвети:


✅ Удължението не трябва да бъде повече от 4 абзаца
✅ Започнете с новостите
✅ Завършете с информацията за контакт
Send Винаги го изпращайте на подходящия носител
✅ Не злоупотребявайте с прилагателни или технически характеристики
✅ Трябва да помогнете на журналиста да разбере вашата музикаТова е глава 14 от поредицата Web Manual for Musicians , продукт на Министерството на културата на Ню Мексико , с първоначалната идея и разработка на Poliedro .

ГЛАВА 16 - ПРЕССЪОБЩЕНИЕ
СВЪРЗАНИ ГЛАВИ


Глава 2 - Маркетинг на медиите

Глава 3 - Тиражиране на съдържание и авторски права

Глава 4 - Предложение за сцена и оценка на презентацията на живо

Глава 5 - Инструменти за изработване на технически изисквания

Глава 6 - Звуково поле и наблюдение

Глава 7 - Основното присъствие на група в Интернет

Глава 8 - Цифрова стратегия

Глава 9 - Онлайн музика

Глава 10 - Youtube

Глава 11 - Стратегическият план

Глава 12 - График на работа

Глава 13 - Бюджет

Глава 14 - Съфинансиране с платформи и марки

Глава 15 - Портфолиото

Глава 16 - Съобщение за пресата

Глава 17 - Флаерът

Глава 18 - Клипът

Глава 19 - Мърчандайзинг

Глава 20 - Хвърляне на дискус

Глава 21 - Популяризиране на концерт

Глава 22 - Стратегически съюзи с медиите


Кредити

Оригинална идея и разработка ( Poliedro ), проектиране, производство, реализация и монтаж на сериали (Chucky García, Nicolás Méndez) Locuration (Edson Velandia) С участието на (Electric Mistakes) Music by (Electric Mistakes, Frente Cumbiero, Mitú, Romperayo) Поддръжка на място (Irene Maldonado), сътрудничество (El Cisne, Rhayuela Films, Tambora Records)

Източник