✍ Как да напиша музикална биография? 8 стъпки за създаване на биография на вашата група или музикална група


8 pasos para hacer la biografía de un grupo musical o una banda, ✅ ¿como hacer una reseña de un grupo musical? y algunos ejemplos de biografías musicales.

Какво представлява биографията на музикална група?


Биографиите на група или група са измамно трудни за писане, но биографията на вашата група е начинът да се представите пред феновете и мениджърите в музикалната индустрия , трябва да намерите правилния баланс между предоставянето на полезна информация и навлизането в твърде много подробности, които никой няма да прочете след първия абзац.

Ето няколко стъпки за добра биография:

Без повече от разговори, това са стъпките за създаване на добра биография на вашата музика или артистичен проект


1. Знайте коя е групата:


Това може да звучи достатъчно лесно - но дали е така? Ако сте соло музикант или ако сте част от група, това е много просто, но какво ще кажете за клавишника, който винаги свири на вашите записи и вашите концерти на живо, но не е бил поканен официално да се присъедини към групата?

Ами ако напишете всички песни и мислите за това като за свой собствен проект, но те винаги имат едни и същи музиканти, които ви придружават? Преди да напишете биография, трябва да знаете за кого се пише, така че решете кой ще спомене в биографията и кой по същество е сесиен музикант.

2. Изберете метод:


Има два основни начина да напишете биография на групата:

• Директният подход: Само факти, сър / госпожо.
• Недиректният подход: създаване на история / герои.

Директният подход е много по-лесен, вие обяснявате своите особености, постижения и малко основна информация, край на историята.

Недиректният подход може да бъде много ефективен, но и по-труден за постигане, вместо да предлага обикновената и проста история на членовете на групата, той създава един вид измислена сметка за групата и музикантите.

Вижте по-долу за повече информация относно предимствата и недостатъците на всеки от тях.

3. Откройте важната информация:


Тази стъпка е мястото, където се вземат наистина важните решения за вашето биологично, кое е важно и кое не. Биографията трябва да е кратка (една страница), така че трябва да използвате пространството разумно, какво искате хората да знаят? Какво ще ги накара да искат да слушат вашата музика?

Най-добрите биографии подчертават музикални постижения и влияния и след това добавят малко колорит с лична история или две, помислете какво бихте искали да знаете за музикантите, които харесвате, или какво бихте се надявали да научите от четене за група в списание и след това включете същата информация във вашата собствена биография (без копиране).

4. Пишете, редактирайте, пишете, редактирайте:Може да не е забавно, но трябва да си поиграете с някои скици на биографията си, първият ви опит обикновено не съдържа информация, която бихте могли да пропуснете, опитайте се да съберете наистина добре вашето съобщение, което оставя вашите читатели заинтригувани, не отегчени.

Също така е добре да получите някои външни мнения за вашето биологично преди да избягате с него, да получите приятели, които са готови да го прочетат и да му дадете конструктивна критика.

ЧИСЕТЕ ТЕЗИ СТЪПКИ ЗА НАПИСАНЕ НА МУЗИКАЛНА БИОГРАФИЯ


СЪВЕТИ


5. Плюсове и минуси: директният подходДиректният подход към биологията ви е най-лесният начин да отидете, на първо място, по-лесно е да пишете - не е нужно да се хващате да се опитвате да бъдете умни, без да сте сирене - всичко, което трябва да направите, е да се придържате към фактите.

В допълнение, биографията ви ще предостави на журналистите цялата информация, която им е необходима, за да напишат за вас, без да се налага да правите много изследвания, само това може да направи разликата между споменаването на вашата група или липсата на рецензия.

Недостатъкът е, че биологията ви ще прилича много на всички останали, което може да отнеме малко време, за да се открои.

6. Плюсове и минуси: недиректният подход


На първо място, този вид подход може да бъде трудно постижим, създаването на история за вашата група може да излезе сирене, претенциозно и просто глупаво, може да породи много недоразумения и да рискува хората да пишат по този начин за ти.

Но защо някой би направил това? Е, защото когато работи, наистина работи, пример е Belle And Sebastian , в началото на кариерата си групата се крие зад различни истории в своите био версии, твърди пресата. , маски в реклами, но те го направиха с много чар и това само увеличи популярността им.

7. Не започвайте с раждането си


Най-честата грешка, която музикантите правят, когато пишат биографията си, започва от самото им раждане, няма нужда да навлизаме в толкова подробности, всъщност никой не трябва да знае каква роля сте играли в производството на бунтовническия послушник в основното си училище, трябва останете на мястото на това, което правите в настоящия момент, а останалото запазете за спомените си.

8. Актуализирайте биологията си често


Важен момент е да поддържате биологията си актуализирана, когато ви се случват нови неща, ако записвате албум, ако правите голям концерт, ако получите награда, не забравяйте да добавите всичко към биографията си.

Ето някои примери за музикална биография:

Пример 1. SON LUX :


Son Lux е голямата безполова мечта на композитора на песни от Лос Анджелис Райън Лот, реализиран с помощта на двама нюйоркчани, китаристът Рафик Батия и барабанистът Иън Чанг , всеки от които е писател, продуцент и изпълнител с вкус. Omnivore и склонност към дива импровизация, група, чиято комбинация от електронен поп, необичайна душа и директни експерименти се чувства по-привлекателна от всякога в петия албум на проекта, Brighter Wounds .

Песните оставят типично универсалните теми на Son Lux за много лично хранене. Докато прави "По-ярки рани", Лот става баща на дете и губи най-добрия приятел от рак.

Дните на „първите плодове“ бяха и „дълготрайни“ дни, а нормалните страхове, съпътстващи родителството, се усложняваха от ужасяваща нова реалност: синът на Лот пристигна малко след изборния ден.

Тези песни са базирани на всичко това: топли отражения на избледняващо минало, скръб, разкъсвана от все още съществуваща загуба, и смесица от безпокойство и надежда за бъдеще, което не е обещано на никого.

Пример 2. НЯМА ДА ХАРЕСАТЕ :


No Te Va a Gustar е рок група, родена в Монтевидео, Уругвай, през 1994 г. С повече от 20 години опит, тя се превърна в артист с най-голямата сила на свикване в Южна Америка и едно от най-солидните музикални предложения от Латинска Америка.

Музиката му пътува между автохтонното и космополитното, пресича се от сърдечни и интелигентни текстове, които достигат до най-дълбоките човешки корени.

По време на кариерата си той развива важни турнета по целия свят, обикаляйки цяла Южна Америка и страни като Куба, Панама, Мексико, САЩ, Германия, Австрия, Швейцария, Англия и САЩ.

Неговите изпълнения на живо са мощни, прецизни и изискани. Винаги с рок звук, той съчетава различни музикални жанрове като реге, фолк, мурга или ска въз основа на влиянията на всеки от членовете си.

Албумите му са надхвърлили статуса на платина и са издадени в САЩ, САЩ, Мексико, Ню Мексико, Венецуела, Перу, Чили, Уругвай и Аржентина.

Групата е участвала и в различни благотворителни каузи, сред които се откроява борбата срещу домашното насилие, с приноса на известния писател Едуардо Галеано.

През юни 2017 г. издава новия си студиен албум Suenan las Alarmas. Записан е в студията Elefante Blanco в Монтевидео, Romaphonic в Буенос Айрес, White Water Music в Ню Йорк и Bas Station в Бруклин. Художествен продуцент е Héctor Castillo y. мастерингът отговаряше за Дейв Мак Найр.


Източник
Напишете биография на групата

Връзки
Хедър Макдоналд
Снимка на корицата

Споделете с нас вашите въпроси и вашите мнения в полето за коментари, за да подобрите конструкцията на това знание 🙌