📺 Какво е СТРАТЕГИЧЕН ПЛАН в МУЗИКАТА? - Уеб ръководство за музиканти

Un PLAN ESTRATÉGICO en la MÚSICA ✅ te ayudará a enfocarte en el desarrollo profesional y sostenible del proyecto musical. ✅

Какво представлява стратегическият план в музиката?


Стратегическият план е много повече от документ, в който записвате всичко планирано с музикалния си проект , той наистина е основният фар на вашия проект, този път, който трябва да извървите, за да постигнете желаните резултати.

Обикновено се установява за 1 или 2 години с ясен работен график и цели .

Това е планът, който ще засили растежа на вашия музикален проект на професионално ниво , в рамките на индустрията и фокусиран върху устойчивостта .

🧐 Защо да се прави стратегически план?


В музиката писането за това , за което става дума в един проект, е толкова важно, колкото съставянето , наличието на стратегически план , обяснението за какво става въпрос, как ще се направи и защо се прави, това ви помага да се съсредоточите върху икономическото развитие на проекта .

Важно е да имате ясна стратегия за това как ще излезете с албума или изданието , каква музика ще правите , към кого ще го насочвате, до какви врати ще се докоснете по отношение на медиите , по отношение на промоутърите , на фестивали .

На тази основа имате цялата ясна картина, за да направите план и работен график за стартирането на вашия проект.

📝 Как да установим стратегия?


За да организирате стратегия, трябва да се образовате, да станете по-професионални около това, което ще правите, в търговски план, в музикален план, по отношение на връзката с музикалната индустрия .

Обикновено артистите или групите искат да се прехранват от музиката си, но те не я възприемат като компания и нямат бизнес модел, който да направи музикалния проект нещо, което надхвърля границите и се самоподдържа.

Стратегическият план е най-важното за кариерата ви на музикант да расте в устойчиви условия, първите въпроси, които трябва да си зададете, са:

🎯 Искате ли да се издържате от музика? 🎯 искате ли да имате устойчив проект?


Стратегическият план може да бъде проектиран за 1 или 2 години и всеки път, когато етап от процеса приключи, той трябва да бъде преработен.

Това са основните точки на стратегическия план:

✅ Кратко представяне с предистория и постижения на музикалния проект

✅ Обща цел и специфични цели

График с дати, които определят кога ще бъде разработена всяка цел

Обосновката като най-важната точка от плана


Чрез стратегическо планиране на следващите стъпки във времето ще имате по-добри резултати в организирането на дейностите, които ще ви помогнат да засилите музиката си.

Например, когато сте на път да издадете албум, трябва да използвате контакти , предишни прегледи в пресата , коментари от хора, които вече са слушали вашата музика и всички необходими елементи за следващото издание, да сложите всичко това на масата и да планирате по-ефективно следващите стъпки за стартирането ви.

Къде ще отиде албумът? Къде ще излезе такъв сингъл? , На кои журналисти ще изпратим музиката? И през кои канали ще излезе изданието? , са въпроси, които ще ви помогнат да изградите стратегията си.

💠 Стратегията е стъпка по стъпка с подробности


След като завършите албума, стратегическата част започва там , правите очакване може би с някакво добро съдържание и постепенно измервате отговора на хората, докато получават очакванията.

Същото се случва и с турне , вие планирате къде и кога да играете с какви условия и на кои места ще бъдете, всичко написано, планирано да се стреми да получи събития на живо и на свой ред да разшири вашата фен база или база данни от последователи.

🔰 Краткосрочните, средносрочните и дългосрочните цели

Поставете краткосрочни , средносрочни и дългосрочни цели , нещо като да бъдете еталон във вашия град на произход, след това мащабирайте до ниво държава и след това постепенно се стремете да се позиционирате в международен план.

Преминете от малко към голямо, за да контролирате планираното и да не се отказвате от опитите да намерите бързи изходи.

Определяйки какъв е приносът на вашия музикален проект , ще ви помогне да намерите основните моменти, за да знаете със сигурност каква е добавената стойност, която имате.

Извършването на по-задълбочено проучване с инструмент за SWOT анализ (Слаби страни, Възможности, Силни страни и заплахи) ще ви помогне да създадете много по-солиден стратегически план с по-конкретни цели .

Това е глава 11 от поредицата Уеб наръчник за музиканти , продукт на Министерството на културата на Ню Мексико , с първоначалната идея и разработка на Poliedro .

ГЛАВА 11 - СТРАТЕГИЧЕСКИЯТ ПЛАН
СВЪРЗАНИ ГЛАВИ


Глава 2 - Маркетинг на медиите

Глава 3 - Тиражиране на съдържание и авторски права

Глава 4 - Предложение за сцена и оценка на презентацията на живо

Глава 5 - Инструменти за изработване на технически изисквания

Глава 6 - Звуково поле и наблюдение

Глава 7 - Основното присъствие на група в Интернет

Глава 8 - Цифрова стратегия

Глава 9 - Онлайн музика

Глава 10 - Youtube

Глава 11 - Стратегическият план

Глава 12 - График на работа

Глава 13 - Бюджет

Глава 14 - Съфинансиране с платформи и марки

Глава 15 - Портфолиото

Глава 16 - Съобщение за пресата

Глава 17 - Флаерът

Глава 18 - Клипът

Глава 19 - Мърчандайзинг

Глава 20 - Хвърляне на дискус

Глава 21 - Популяризиране на концерт

Глава 22 - Стратегически съюзи с медиите


Кредити

Оригинална идея и разработка ( Poliedro ), проектиране, производство, реализация и монтаж на сериали (Chucky García, Nicolás Méndez) Locuration (Edson Velandia) С участието на (Electric Mistakes) Music by (Electric Mistakes, Frente Cumbiero, Mitú, Romperayo) Поддръжка на място (Irene Maldonado), сътрудничество (El Cisne, Rhayuela Films, Tambora Records)