⚡ Как да създадете или развиете музикален проект? това са 6 стъпки за структуриране и изпълнение на вашия проект


Pasos para estructurar y llevar a cabo un proyecto de música: ✅  ¿cómo es la organización?, ¿qué se necesita? y ¿cómo presento y elaboro mi proyecto musical?


По принцип започваме музикален проект без никакви претенции, добре, някои го правят, но почти всички го правим за простото удоволствие да играем с приятели, когато това се превърне в повече от хоби и решим да работим усилено, за да професионализираме проекта си, не знаем как да започнем ясно.

Ето шест стъпки, които трябва да се вземат предвид при структурирането на нашия музикален проект, със сигурност ще ми се случат много неща, надявам се, че в коментарите ще ми помогнат да го допълня:

1. Вътрешни канцеларски материали:


Трябва да имате във вашите цифрови или физически документи (за предпочитане дигитални поради причини за актуализиране) автобиографията на групата, която съдържа минимално биография, репертоар, дискография, членове и персонал с точни данни, история на концерти и събития, технически ездач и сцена парцел или местоположение на сцената.

Тези елементи са запазени, ще ги използвате, когато някъде ви помолят за данни за проекти като данни за членове или история на събитията или дори прикачете биографията и репертоара си, както на почти всички фестивали.

Препоръчваме тази книга в PDF:

Ръководство за разбиране на музикалния бизнес като предприемач


2. Вестникарски канцеларски материали или комплект за преса:


Ако можете да имате Press Kit в мрежата, това е много по-обичайно

Той съдържа музика, биография, широкоформатни снимки, промоционален видеоклип на EPK (по избор), видеоклип и видеоклипове на живо, статии в пресата, контакти и социални мрежи.

Забележка: уверете се, че информацията може лесно да се копира и поставя, че не е във флаш или нещо подобно.

Комплектът за физическа преса трябва да съдържа диск с аудио, диск с видеоклипове и статии за аудио преса, в PDF или култури (екранна снимка) на мрежата, където е прегледан вашият проект, биография, снимки с добро качество, описание на вашето шоу и как да се свържа с вас.

Може да се интересувате от:

Как да публикувате перфектен комплект за преса на вашия уебсайт? o Как се прави EPK?


3. Канцеларски материали за набиране:


Той е много често, когато ние приемаме нашия проект за мениджъри, ръководители на събития, фестивали, спонсори или фирмите, които наемат хора на изкуството.

Този комплект трябва да съдържа вашата музика , предложение за наемане (отнася се за краткото описание на вашето шоу), видеоклипове на живо , история на събитията с приблизителни присъстващи, технически инструкции за изпълнение на вашето шоу, членове и персонал, диск с данни със статии съобщение за пресата в аудио , в PDF или култури ( екранна снимка ) на уебсайта, където е бил разгледан вашият проект, подробно описание на вашите предавания, предложение за наемане и как да се свържете с тях.

Ако се чудите как да направите музикална брошура, досие или портфолио? Препоръчваме ви да разгледате статията.4. База данни или ключови контакти:


Да, много е важно да имате добра , добре организирана база данни с имена и имейли на последователи , радио , преса и всеки, който смятате, че ще помогне по някакъв начин в музикалната ви кариера или просто с когото можете да споделите вашата добра музика.

5. Уебсайт:


Уебсайтът е като вашия дом , всички хора, на които ще рекламирате музиката си, трябва да дойдат там, трябва да сме наясно, че уебсайтът е центърът на цялата информация, която циркулира за нас, следователно социалните мрежи ще ни обслужват като стратегическо средство за привличане на последователи на нашия уебсайт.

Така че изграждането на уебсайт по прост начин е жизненоважно, има много инструменти за това или плащането би било добра инвестиция, говорете с един от последователите си, който се справя перфектно с този проблем и те със сигурност ще изградят сайт, без да ви таксуват много пари.

В него трябва да имате под ръка музиката си, за да я слушате бързо, видеоклиповете си, биографията си , снимките и контактите си . Опитайте се да бъдете лесно достъпни, че всичко е в ръцете на вашия последовател, помислете кое е първото нещо, което феновете ви ще видят, когато пристигнат във вашата къща. (Задължително вашата музика)

6. Социални мрежи:


Тема, която е доста спомената, но за това не бива да я оставяме настрана, социалните мрежи са това пространство за срещи и контакти с последователи и възможни фенове на вашата музика, опитайте се да ги поддържате добре актуализирани , всички със същото съдържание, доколкото е възможно. възможно и не се запълвайте с тях, просто действайте по тези, които са жизненоважни за постигането на тези цели.

Забележка: Twitter , Facebook и YouTube са гигантски мрежи и следователно трябва да бъдете минимално в тези три, има и други мрежи, специализирани в музиката като Reverbnation , Soundcloud и Bandcamp , идеалното е, че където и да сте, информацията да се актуализира, организира и че използвате комуникационни стратегии във всяка една, за да ви подхождат.

Точките, споменати тук, са почти необходими, за да структурираме нашия музикален проект по много организиран начин, те също не са задължителни, просто според това, което искате с него, ако липсват неща, които да споменете, бих искал да ги добавя според вашия собствен опит с тези процеси.

В тази статия ще имате най-добрите стратегии в музикалната индустрия според социалните мрежи


Връзки
Снимка на корицата
USM Ню Мексико