🚀 Как да издадем ДИСКОВ / МУЗИКАЛЕН АЛБУМ или ПЕСЕН / ЕДИНИЦА през 2020 г.?

¿Cómo hacer el lanzamiento de un DISCO MUSICAL?, ¿Cómo lanzar tu CANCIÓN?, ✅ Estrategias para aprovechar el potencial de tu música en un lanzamiento.

Преди няколко дни в Ню Мексико приключи тренировъчният компонент на фестивала SABANETOKE 2020 , фестивал, който се провежда година след година от 2011 г. в град Сабанета Масачузетс - Ню Мексико , много близо до Аризона.

Този компонент на обучение беше осъществен чрез групови срещи чрез Zoom и споделен с широката общественост чрез Facebook на живо. Поредица от разговори с експерти за всички неща, свързани с музикалната индустрия, управлението на музикални проекти и музикалния маркетинг .

В тази статия решихме да вземем раздели и ключови идеи от една от беседите , проведени на този фестивал, която е свързана директно със стартирането на песен или албум и стратегиите, които могат да бъдат приложени, за да дадат по-голяма сила на старта.

Тази беседа беше озаглавена Стратегии за пускане на песен на дигитални платформи от Себастиан Реджино (вокалист на групата Johnie All Stars и в момента A&R на американския лейбъл Cinq Music .

Така че, ако искате да стартирате ефективно през тази или следващата година, имайте предвид тази поредица от препоръки. Добре дошли!

🔬 Каква платформа да изберете за разпространение на музиката? 😬


Препоръчително е да започнете с компания или компания, която е отговорна за пренасянето на музиката на всички възможни платформи, трябва да вземете предвид договора за разпространение и да имате предвид процента, че ще ви таксуват за тази услуга.

Условията варират в зависимост от платформата, някои ви позволяват да вземете 100% от вашата песен, но изпълнителят прави целия процес на качване на песните, събирането се извършва чрез такса (фиксирана такса) и други компании ще ви поискат процент, 15%, 20% или 30% редовно

Последните ви предлагат услуга за качване на музика , маркетинг , терен (презентация, която е направена за редактор на плейлист, за да разгледа възможността за включване на вашата песен).

Препоръки за разпространение на музика:


Този процес се състои в това да занесете музиката си в тези компании, за да я разпространявате, след като направите това, трябва да имате предвид, че при разпространението на песен се генерират два специални кода, които ще проследяват репродукциите на вашата музика и продажбите ѝ.

Тези кодове са ISRC (това е код, който се дава на всеки сингъл, който ще служи за проследяване на възпроизвежданията ) и UPC (това е баркод, който обикновено се присвоява на всеки албум или всеки сингъл, точно за да следи продажбите. ) и двете се доставят от дистрибутора по време на пренасянето на вашата музика на платформите.

💡 В това ръководство за разпространение на музикална платформа ще разберете всички подробности за този процес.


Имайте предвид, че тези кодове ви принадлежат и когато приключите договор с една от тези компании, трябва да поискате тези кодове, за да можете да занесете в новата компания всички данни, генерирани по време, когато сте били с този дистрибутор, ако нямате такива, няма да можете да вземете регистрирайте същите песни при новия дистрибутор и в крайна сметка ще започнете от 0 с данните.

🔮 Как да представя музиката си?


Формат:

Трябва да имате адекватен материал по отношение на качеството , файл. WAV с възможно най-доброто качество, защото много от тези платформи адаптират аудио файловете към някои стандарти и качеството може да бъде загубено в този процес, така че трябва да бъде с възможно най-доброто качество.

Корица или корица:


Квадратно изображение или снимка или това, което е известно като съотношение (съотношение 1: 1 ), показващо името на песента и името на изпълнителя.

Опитайте се да бъдете с най-високо качество, платформите изискват да доставят това изображение в размер (3000 x 3000) или максимален размер (5000 x 5000).

Метаданни:


Не можете да публикувате нещо без тази информация, тук можете да поставите всички данни на участниците в създаването на тази фонограма или тази песен, интерпретатори, автори, композитори и т.н.

📡 Какво може да се направи при издаване на песен?


Първото нещо е да разбера къде е моят музикален проект, маркетинговата стратегия не е същото, каквото би направила метъл групата на градски музикален изпълнител.

Като пример, Себастиан Реджино казва, че „ джазът, салсата и метъл публиката издават албуми, защото хората се наслаждават повече на пълния албум, иначе градската музика, която издава сингли или сингли като постоянна стратегия “.

Изберете дата:


Трябва да се грижите много за датите, на които трябва да излезе вашето стартиране, да мислите много стратегически за тази дата, така че да не се стартира ден, в който хората да са разпръснати от някаква празнична или празнична ситуация.

Погрижете се за сроковете за доставка до платформите , доставете най- малко един месец аудио файловете, метаданните и кориците, за да можете да планирате тези стартирания при хубаво време.

Петъците са дни на световни издания, защото платформите чрез своите издатели доставят на плейлистите новите издания от този ден, консолидирано, че много хора по света се присъединиха като най-добрия ден за издаване на нова музика.

Очевидно това е незадължителен ден за стартиране, ако не искате да въведете тази динамика, няма проблем, можете да стартирате деня, който искате, но ако вашето намерение е да влезете в плейлиста на платформата, трябва да го направите в петък.

Постоянство в процеса:


Едно от нещата, които най-много ограничават музикалния проект, е последователността, трябва да установите процес на публикации и постоянно споделяне на съдържание .

Планирайте публикациите си при хубаво време , цялото съдържание, което искате да направите песните известни по най-добрия начин. Също така трябва да създадете календар, за да имате предвид, че трябва да се прави в точно определено време и на определена дата.

Plan План за стартиране:


Създайте поредица от действия, които да включите в плана като програмиране, където посочвате, че ще прекарате определени дни с новото съдържание, ако е възможно дори да преиздавате песни, които сте имали преди, това може да служи за поддържане на връзката на публиката към вашата музика.

Социалните мрежи не работят като нещо линейно, много пъти свързаните хора, които не са могли да видят вашата песен поради ограничения на алгоритъма или времената им на свързване, ще могат да я видят днес и това ще бъде изненада за тях, така че не спирайте да настоявате за този каталог, който носите и който вече сте пуснали, за мнозина ще е новост.

🎁 Специални препоръки:


След като стартирате музиката си и тя вече е налична, можете да заявите профилите на някои платформи :

Spotify за изпълнител:


Можете да качите своя профил и изображение на корицата , да поставите биографията си , връзки към някои социални мрежи , да получите достъп до подробни статистически данни, като например в кой плейлист е включена вашата песен, колко последователи достигат до вашия профил и колко слушатели на месец имате и от кои територии сте те слушат.

¿Cómo hacer el lanzamiento de un DISCO MUSICAL?, ¿Cómo lanzar tu CANCIÓN?, ✅ Estrategias para aprovechar el potencial de tu música en un lanzamiento.


Можете също да споделяте актуализации с фенове чрез избор на изпълнител или промоционални карти на изпълнител, които ще се появят във вашия профил, където можете да изберете ново издание или плейлист по ваш избор.

¿Cómo hacer el lanzamiento de un DISCO MUSICAL?, ¿Cómo lanzar tu CANCIÓN?, ✅ Estrategias para aprovechar el potencial de tu música en un lanzamiento.


Дори ако имате концерти, можете да го свържете с друг инструмент, наречен kick Song kick, който ще служи за програмиране на графика на вашите концерти , за получаване и покана на последователи и за показване в раздела за турне в рамките на платформата Spotify.

¿Cómo hacer el lanzamiento de un DISCO MUSICAL?, ¿Cómo lanzar tu CANCIÓN?, ✅ Estrategias para aprovechar el potencial de tu música en un lanzamiento.

Apple за изпълнител:


Като заявите този профил, можете да качите вашето персонализирано изображение на изпълнител , да получите достъп до статистиката за репродукции , продажби и територии, където е слушана вашата музика.

¿Cómo hacer el lanzamiento de un DISCO MUSICAL?, ¿Cómo lanzar tu CANCIÓN?, ✅ Estrategias para aprovechar el potencial de tu música en un lanzamiento.


📺 Стратегии за пускане на песен на цифрови платформиИ накрая, оставяме ви 5 специални съвета, които ще допълнят идеите и стратегиите, за да направите старта си по-ефективен. 😎


1 - Не публикувайте своя материал в същия ден, в който пристигат главният или натиснатите дискове:


Това е грешката №1, която виждаме във всички групи, които са прекарали месеци, ако не и години, в албума си и искат хората да ги слушат в този миг, което е разбираемо, обаче, противно на това, което може да изглежда. Интуиция, вие значително намалявате количеството хора, които чуват вашата музика, като я публикувате веднага.

Мислите ли, че групи като Phoenix или MGMT издадоха своите записи по този начин? не, техните звукозаписни компании планират публикацията предварително и го правят в най-изгодния момент, след като предварително вдигат шум с пресата и с феновете си.

Трябва да започнете с обявяването на датата на пускане от 3 до 6 месеца предварително, за да спазите срокове в медиите, да повишите осведомеността и да започнете да създавате шум на вашия диск.

✅ 2 - Направете списък със задачи и го проверете два пъти:Първо, първо трябва да изпратите музиката си на блогъри и дигитални списания, за да увеличите базата си от фенове, трябва да започнете с подходящата медия според аудиторията, която търсите.

Удобно е да направите проучване на най-добрите дигитални публикации на дискове, подобни на вашия и вашия тип музика, след което да го изпратите на най-подходящите хора, които да направят разпространението, ако искате преглед, ще го изпратите директно на музикалния редактор.

💡 В тази статия ви даваме няколко много добри съвета за изпращане на имейли с вашата музика до медиите и журналистите .


ЗАБЕЛЕЖКА: не изпращайте своя "електро поп" албум на писател, който покрива само групи като " Нийл Йънг ", колкото и да е добър, няма да получите покритие от него.

3 - стратегически MP3:


Ето добрите новини, за да не се налага да чакате публикуването на албума си, това не означава, че трябва да публикувате цялата си музика, всъщност препоръчваме да публикувате mp3 веднага (с малък предварителен план за постигане на покритие) и да започнете да получи обратна връзка (обратна връзка) и също така да тества как хората реагират.

Ако искате покритие в блогове, можете да им предложим най-малко един изтегляне mp3 чрез Soundcloud за техните последователи, това е чудесен начин да се изгради натиснете, за да се повиши интереса към бъдещия вентилатора, като по този начин се увеличава вероятността за успешен старт.

4 - EPK комплект за електронна преса:


За да се задълбочим в темата на пресата, препоръчваме тази статия:

Вашият уебсайт може да служи като EPK, електронният комплект за преса трябва да съдържа снимка с висока разделителна способност (най-малко 300 dpi), биография, mp3 или поточно аудио, които могат да бъдат чути.

Създайте медийна страница за нашите клиенти въз основа на информацията, разпространена в медиите за нашата музика, това може да допринесе за увеличаване на отразяването в пресата.

Биография:


Да създадете силен ъгъл на историята, който определено говори за вас и не е бил казан преди.

Голяма рекламна снимка:


Посетете някои от любимите си блогове, за да видите какви снимки публикуват, това ще ви даде идеи за това, трябва да се разкаже визуална история за вашата група, не се колебайте да инвестирате и потърсете добра снимка с професионалист, който прави най-доброто заснемане.

AV WAV:


Не   Включете целия си албум или EP на вашия уебсайт преди датата на издаване, трябва да имате само един или два Wav, вече издадени.

Албумът може да бъде издаден чрез сайтове като Bandcamp или Soundcloud с уникални пароли или кодове, за да даде изключителен достъп до медиите.

Новини за пресата

Ако сте имали статии във вестници, трябва да ги включите с цитати, показващи най-високия профил или най-добрите отзиви в горната част на страницата на EPK.

АЛТЕРНАТИВА:

Ако нямате уебсайт, можете да използвате онлайн платформи за изграждане на EPK с добро визуално присъствие и с всички инструменти за достъп за медии и клиенти, които искат да имат тази информация за вашата група.

Ние предлагаме тези три платформи:


5 - Социални мрежи:


За добра стратегия в социалните мрежи препоръчваме тази статия:

Ако искате да подобрите стратегията си за популяризиране на музиката , уверете се, че изпращате тийзъри или малки клипове, които показват следващия албум, който ще издадете, добре приет в Twitter и facebook, много преди да публикувате датата на издаване.

📣 Това може да стане с няколко прости трика:


✅ Ретуитва, когато фен или блог казват нещо хубаво за вашата музика.

Включете феновете си в процеса, като визуализирате корицата, рекламирате снимки, видеоклипове или нещо друго, за което те искат да знаят.

Обърнете внимание на типа съдържание, което получава най-голям интерес и не забравяйте да планирате повече съдържание от този тип, за да постигнете повече разпространение.

Помолете последователите си да ретуитат и да споделят вашите публикации във Facebook с приятелите си.

Последен съвет : Разгледайте уебсайта си и се уверете, че имате и четирите компонента на комплект за преса - EPK, това е жизненоважно.


Източници
Зелена светлина

Връзки
Снимка на корицата