🚀 Как да качвам, продавам и разпространявам музиката си на музикални платформи? [2020] Spotify, Deezer, iTunes, Amazon и други


Guía y consejos paso a paso para subir, vender, optimizar y distribuir mi música en Spotify ✅ Deezer, iTunes, Amazon y otras plataformas musicales.

Има много алтернативи за слушане и изтегляне на музика онлайн, без изобщо да плащате, но днес ще говорим за онези услуги, в които можете да разпространявате музиката си и може би да постигнете цел за продажби.

За това трябва да вземем предвид някои аспекти, които наистина са необходими, за да се избегнат главоболия и разочарования, нека започнем от основата:

Формите на разпространение на нашата онлайн музика с възможност за продажби варират между платформи или стрийминг услуги, платформи за продажба (онлайн магазини) и хибридни платформи (смесица от двете), но:


Какво е стрийминг?:


" Стриймингът е технологията, която ни позволява да възпроизвеждаме аудио или видео файл директно от интернет на страница, без предварително да го изтегляме на нашия компютър. Визуализираме го, докато се изтегля на компютъра. Поточно предаване никога не се съхранява на компютъра на компютъра. потребител, поради което го прави малко по-сигурен, за да се избегне плагиатството или улавянето на аудио / видео файла. "

Повече информация на - cehis.net

Интересни факти преди да продължите:


Понастоящем моделът на поточния доход е разделен на два сегмента (безплатен) безплатен достъп и (премиум) абонаментно плащане.


The През последните 12 месеца 35% от потребителите в цял свят използват стрийминг услуги без абонамент, т.е. (freemium) и 16% използват платено стрийминг (премия), то нараства според (IFPI) - Международната федерация на фонографската индустрия.

Youtube е услуга за стрийминг на видео, която директно се наслаждава на музика с Youtube Music Key.

Най-големите музикални каталози се намират в платформи като Spotify, Deezer, Google Play Music, Apple Music, Rdio, Napster и други.

Sales Продажбите на дигитална музика са имали ръст от 32,1% за 2014 г. в сравнение с 2013 г., според доклад на (IFPI) Международната федерация на фонографската индустрия , което прави Латинска Америка регионът с най-силен дигитален растеж в световен мащаб и с особеността да имат най-младата публика на всички континенти, тъй като 60% от тези, които използват Интернет, са на възраст под 35 години.

Is Това е класацията на страните от Латинска Америка по цифрови продажби по света, Държава (позиция): Бразилия (10), Мексико (15), Ню Мексико (27), Аржентина (32), Чили (36), Централна Америка ( 38), Перу (41), Еквадор (47), Венецуела (48), Парагвай (50), Уругвай (51), Боливия (52)


Още нещо, което трябва да разберете за стрийминг на музика ... ($):


Услугите за поточно предаване генерират доходи за изпълнители чрез възпроизвеждане на песни, тоест всяка една, която някой възпроизвежда вашата песен в Spotify, ще генерира доход на репродукция и по този начин във всяка от услугите, но внимавайте, те плащат за тези репродукции по различен начин .

Музикалните магазини генерират приходи чрез директни продажби, тоест изтегляния на песни или албуми, обикновено всяка услуга предлага стандартна цена за песен и за албум.

Основни платформи за стрийминг:


Spotify, Deezer, 8Tracks, Apple Music, Tidal, Youtube Music Key, Rhapsody, iHeartRadio, MizRadio, Slacker, Guvera, JB Hi-fi NOW Music, Rara, Yandex.Music, Napster ...


Основни платформи за продажби (магазини):

iTunes Store, Amazon MP3, Shazam, eMusic, Tradebit, Medianet, 24/7 Entertaiment, 7Digital, Omnifone ...

Някои хибридни платформи (микс между двете услуги):

Google Play Store, Groove Music, Boinc, GreatIndieMusic, InProdicon ...

Естествено има стотици стрийминг услуги и онлайн магазини, това са някои и трябва да се вземе предвид, че едни и същи платформи не работят във всички страни, в настоящия доклад на (IFPI), стр. 41 и 42 е показан по държави всяка услуга и ще намерите много повече статистически данни.

Вижте пълния доклад на IFPI - 2015 г. в PDF


PS: Един от въпросите, които ни задават най-много, е:

📢 Как да кача музиката си в Spotify? 💬


Днес можем да ви кажем, че всички платформи, включително Spotify , имат значение в своята мярка, но трябва да спазваме това, тъй като има свят на витрини, в които да поставим нашата музика.

Така че, когато мислите за една платформа, не забравяйте, че имате + 500 услуги за продажби и стрийминг, така че музиката ви да се възпроизвежда на много територии, очевидно първоначално се фокусирайте върху територии и платформи, за да пренесете музиката си в тези региони.

Да, но тогава ... Как да изпратя или кача песните си на тези страхотни платформи?:


За това има агрегатори , това са компании, които са изключително посветени на взаимодействието с тези гиганти, за да улеснят достъпа до музикални каталози, без да създават проблеми с авторските права.

Агрегаторите играят жизненоважна роля за насочването на вашата музика към тези стрийминг услуги и цифрови магазини.

Те са посветени главно на доставянето на вашата музика в необходимите формати, проверка на интелектуалната собственост на съдържанието, като ви предлагат изключителен микросайт с цялата статистическа информация за това как музиката ви се е движила във всички услуги, които сте избрали за разпространение, улеснявайки процеса на Управлението на събирането на доходи и пренасянето на всички данни и контрол на доходите на вашия микросайт, дори улеснява целия процес на интегриране на парите ви в личната ви сметка.

Някои имат други функции, за да накарат вашата музикална кариера да върви в добра посока. Те имат еднократна такса за разпространение на отделни сингли или пълни албуми.

Преди да качите музиката си с който и да е агрегатор, те искат да имате UPC / EAN код и ISRC код, всяка компания ще ви предостави такъв, ако го нямате, в определени агрегатори ви дават едно от двете, а другото има допълнителни разходи, разбира се , но е много ефективен, защото ще служи за проследяване на вашето музикално съдържание през мрежата, но за какво са тези кодове и защо има два? .

UPC / EAN: е баркод, който обикновено се присвоява на всеки албум или всеки сингъл, точно за да следи продажбите.

ISRC: е код, който се дава на всеки един, който ще се използва за проследяване на репродукции.

ЦЕНИ : агрегаторите имат малко по-различни ставки, те зависят от компанията и пакета за дистрибуция, който сте избрали, като цяло всички те залагат на независимия изпълнител да направи малка инвестиция и по този начин да улесни разпространението на вашата музика в стотици стрийминг платформи и онлайн магазини, в допълнение към това те предлагат много услуги за лицензиране, маркетинг, публикуване, синхронизация и ви предоставят подходяща информация за укрепване на вашия музикален процес.


Основни музикални агрегатори или дистрибутори:


CD Бебе
Овощната градина
EMU ленти
Union Record Union
Също така
Куполът
Повярвайте Digital
Altafonte
Spinnup
RecordJet
Бакте
Музикален совал


Последни препоръки:

▷ Направете проучване на някои агрегатори, проверете колко платформи можете да бъдете с определен агрегатор и какви цени обработва той, за да направите баланс на възможностите.

Проверете добре какво всеки от тях оферти, този, който такси по-малко, не винаги по-добре е, тя може да ограничи достъпа до определени услуги.

Уверете се, че имате правилната регистрация на авторски права за вашите песни.

Качеството на вашата музика трябва да бъде възможно най-доброто, с добър микс и добър мастеринг.

Процесът на качването на музиката към агрегатори е проста, всеки един от тези предложения ви наистина много интуитивен микросайт, отидете стъпка по стъпка до грешки избягвате.

Всеки сингъл или албум трябва да има корица.

Имат ли всички възможни данни на ръка (композитор, сътрудници, изпълнител, албум или описание песен, албум изкуство, името на песента, името на албума, датата на пускане и още много други неща, които всеки агрегатор ви пита за.


Запомнете процеса на разпространение на вашата музика:


Песен или албум
Избирам агрегатора
Разполагам с всички необходими данни и информация (име, композитор, обложка на албум или песен и т.н.)
Избирам магазини и платформи за разпространение
Покупка на UPC, EAN и ISRC кодове и съответния пакет с агрегатора
Накрая разпространете музиката си.

Това е подход към темата за разпространението на музика в платформи за продажби и стрийминг услуги, бихме искали вашият принос да укрепи статията според вашия опит, това ще бъде много полезно за независими артисти, които ще поемат по този път.

Източници
Музикална индустрия
IFPI

Връзки
Снимка на корицата

Споделете с нас вашите въпроси и мнения, за да подобрите изграждането на това знание knowledge