Музикален бизнес: Всичко, което трябва да знаете, за да разберете как работи


Datos, reportes y análisis sobre el negocio musical, avances y tendencias en el mercado musical, ¿cómo funciona el negocio de la música?

Изкуството и търговията са две дейности, които човечеството извършва почти присъщо на своето еволюционно развитие, музиката, намирайки се в рамките на „ търговската “ динамика, разбирайки това като всяка бизнес дейност, която се извършва с всякакъв вид съдържание и процеси на социално-музикален обмен.

Тоест от продажбата на билет за малък концерт на местно ниво или дори от размяната на музика за храна, за да се помогне на кауза, дори в този смисъл музиката навлиза в търговската динамика и без да се преструва, че задълбава в тази вечна дискусия.

От нашата група вярваме, че това във всичките му форми и измерения е доста положително за всички, които изграждат тези обменни процеси, по същество продължава да бъде човешка дейност в изграждането на тяхната култура.

В този раздел ще намерите данни, доклади, анализи и много статии, свързани с музикалния бизнес, ще научим, ще анализираме напредъка и тенденциите на музикалния пазар, ще обмислим задълбочено въпроса , как работи глобалният и местният музикален бизнес ?

Ще влезем в динамиката, известна като брандиране на музика или ( музикална марка ), какво е това на музикална компания? И защо е важно да разберем нашия проект като компания? , този на музикални договори , със звукозаписни компании или музикални агрегатори , как да продавам музиката си в интернет? и как да продавам записи? .

Ще научим за бизнес конференции, как да имаме достъп до тях и как да се подготвим за участие в бизнес конференция по музика . Тези и много теми ще бъдат обсъдени в този раздел, за да укрепим всички ни в познанията за този музикален бизнес ( музикален бизнес ).

Music Branding или музикална марка


Можем да го определим като комуникационна техника, оформена като част от опитната маркетингова стратегия, където тя се стреми да свърже марката (художника) със своите последователи и да генерира по-добра ангажираност с тях.

Бизнес конференция


Бизнес кръговете са среща за професионалисти от музикалната индустрия .

Те са планирани срещи между бизнесмени, художници, институции и свързани организации, които искат да се срещнат, за да водят бизнес, да развиват асоциативни връзки или стратегически съюзи около музикални проекти .

Етикети


Записваща компания или звукозаписна компания, известна също като звукозаписна компания, звукозаписна компания или звукозаписна компания, е компания, която се е посветила на правенето на музикални записи, както и на маркетинга и разпространението на физическо и цифрово ниво.

Музикални договори


Вътрешните и външните споразумения, които са изтъкани за установяване на икономически ангажименти и участие в музикалните процеси , тези договори могат да бъдат със същите членове на групата или с компании при определени обстоятелства, да се възлагат някои права за тяхната експлоатация или почетни плащания за художествени презентации.

Музикално спонсорство


За да може марката да достигне до своите клиенти, потребители или както искате да ги наречете, е по-лесно чрез аудитория „ влиятелни или влиятелни “, музикантите са влиятелни и според момента на растеж и целевата аудитория на художника, една марка може да генерира Маркетингова стратегия, за да направите вашите продукти като инструменти, облекло, облекло и т.н., вашето рекламно послание да достигне до крайната аудитория.

Това са някои важни факти за музикалната индустрия и музикалния бизнес, които трябва да имате предвид през 2019 г.


Според последните данни на IFPI   ( Международна федерация на звукозаписната индустрия ) глобалните приходи от записана музика се увеличават с 8,1% , приходите от стрийминг нарастват с 41,1%, за да станат най-големият и най-важен източник на приходи, движени от 176 милиона потребители на абонаментни акаунти платени.

Трета поредна година на растеж след 15 години спад на приходите.

Стриймингът продължава да бъде основният двигател за възстановяване на приходите и за първи път се превърна в най-големия източник на приходи, като 176 милиона потребители на платени услуги за стрийминг допринасят за годишен ръст от 41 , 1% .

Поточното предаване сега представлява 38,4% от общите приходи от записана музика и растежът му повече от компенсира 5,4% спад във физическите приходи и 20,5% спад в приходите от изтегляне.

Общите приходи от дигитална реклама за миналата година представляват повече от половината от всички приходи ( 54% ) за първи път.

▼ Може да се интересувате от тази публикация за МУЗИКАЛНИЯ БИЗНЕС ▼