🥽 Музикалната индустрия в ерата на дигиталното разпространение и лицензиране на музика - PDF

Un análisis sobre la DISTRIBUCIÓN DIGITAL de la MÚSICA, ✅ los DERECHOS PATRIMONIALES ✅ y LICENCIAS MUSICALES ✅ como principal eje de rentabilidad en la música. PDF Descarga


Това е задълбочено есе за новата музикална индустрия. Искате ли да знаете текущата динамика, през която преминава музикалната индустрия?

Анализ на дигиталното разпространение на музика ,   родови права и музикални лицензи като основна ос на рентабилността в музиката.

Да започваме!Това есе е част от книгата C @ mbio: 19 ключови есета за това как Интернет променя живота ни, проект на BBVA.

За да се разбере динамиката на музикалната индустрия , на първо място е необходимо да се знае, че тя не е просто една, а няколко, различни, тясно свързани помежду си, но че те започват от различни логики и структури.

Patrik Wikström (автор)

Той е автор на „Музикалната индустрия: Музика в облака“ (Polity Press, 2009), а също така е публикувал статии в Technovation, International Journal of Media Management, Journal of Media Business Studies, Journal of Music Business Studies и Popular Music and Society.

„Музикалната индустрия като цяло живее от създаването и експлоатацията на музикалната интелектуална собственост.

Композиторите и текстописците създават песни , текстове и аранжименти, които се изпълняват на живо на сцената, записват се и се разпространяват сред потребителите или са лицензирани за всякакъв друг вид употреба, например като продажба на ноти или като фонова музика за други медии (реклама, телевизия и др.).

Тази основна структура породи три централни музикални индустрии: звукозаписната компания , фокусирана върху записването на музика и нейното разпространение сред потребителите; тази на музикални лицензи, която главно предоставя лицензи на компании за експлоатация на композиции и аранжименти, и музика на живо, фокусирана върху продуцирането и популяризирането на шоута на живо, като концерти, турнета и т.н. "

Източник

Връзки