📺 Музикалното портфолио като инструмент за управление и тиражиране - Уеб наръчник за музикантиEl PORTAFOLIO MUSICAL ✅ o DOSSIER, ✅ es una herramienta que te ayudará a llevar tu proyecto al siguiente nivel.


Навлизането в музикалната индустрия поставя много предизвикателства и сред основните е, че основната информация на артиста циркулира свободно и достига до заинтересованите своевременно, ясно и практично. Музикалното портфолио е най-добрият инструмент за организиране на тази информация.

ГЛАВА 15 - ПОРТФОЛИО
Това е глава 15 от поредицата Уеб наръчник за музиканти , продукт на Министерството на културата на Ню Мексико , с първоначалната идея и разработка на Poliedro .

СВЪРЗАНИ ГЛАВИ


Глава 1 - Предизвикателствата на музикален проект

Глава 2 - Маркетинг на медиите

Глава 3 - Тиражиране на съдържание и авторски права

Глава 4 - Предложение за сцена и оценка на презентацията на живо

Глава 5 - Инструменти за изработване на технически изисквания

Глава 6 - Звуково поле и наблюдение

Глава 7 - Основното присъствие на група в Интернет

Глава 8 - Цифрова стратегия

Глава 9 - Онлайн музика

Глава 10 - Youtube

Глава 11 - Стратегическият план

Глава 12 - График на работа

Глава 13 - Бюджет

Глава 14 - Съфинансиране с платформи и марки

Глава 15 - Портфолиото

Глава 16 - Съобщение за пресата

Глава 17 - Флаерът

Глава 18 - Клипът

Глава 19 - Мърчандайзинг

Глава 20 - Хвърляне на дискус

Глава 21 - Популяризиране на концерт

Глава 22 - Стратегически съюзи с медиите


Защо трябва да имам музикално портфолио?


Навлизането в музикалната индустрия поставя много предизвикателства, основните от които са, че основната информация на артиста циркулира и достига до ръцете на заинтересованите професионалисти по ясен и практичен начин.

Музикалното портфолио е най-добрият инструмент за организиране на тази информация, като основно трябва да има три силни страни:

Концепция и идентичност:


Демонстрирайте концепцията и идентичността на групата на напълно ясен и дешифрируем език за всеки, който може да я разбере, от потребител, който влиза в уеб страницата, ако е EPK или мултимедия или ако е печатна брошура, програмист на международен или национален фестивал, който ясно показва, че това е пънк предложение с алтернативни рок сливания или е психеделична кумбия.

Валидността на лентата:


Трябва да говорите много за валидността на лентата, тоест да разберете важността на актуализирането на текущите продукти.

Не е достатъчно да разполагам с портфолиото си отпреди 10 години, когато бях номер едно в такава станция, а да говорим за скорошни цифри, надяваме се миналата година, не само да говорим за онези велики слави от миналото.

Информационна организация:

Трябва да имате много специфична и ясна таксономия, няма стандартен модел, но има серия от минимални компоненти, които портфолиото трябва да има.

В основното портфолио трябва да имате много кратка биография, не е нужно да поставяте всички спектакли или всички фестивали, където сте свирили, много конкретно много кратко нещо, където е ясно посочено коя е вашата група, три или четири много важни неща, които те са направили и какво музиката го прави.

Поставете и снимки на живо на групата, където всеки, който ви наема, гледа там 500 или 200 или 100 души, които следват групата.

Видеоклиповете на живо са от съществено значение и тук трябва да имате предвид, че инвестицията в наемането на някой, който да отиде и запише концерта ви, е много важна, с това наистина можете да продавате и да казвате „вижте какво успява да направи моята група“.

Контакти


Въпреки че звучи очевидно, не можете да пропуснете имейл контактите, телефонните номера и местоживеенето. Вярвате или не, често се срещат музикални портфолио, които пропускат тази информация.

Съществува основна структура, която Poliedro съвместно с Министерството на културата на Ню Мексико разработи Наръчник за създаване на музикални портфейли (CPM) , много добре проектирано ръководство, което има много ясни и много конкретни съвети, които ще ви помогнат да организирате своето портфолио и ще ви даде някои елементи на успеха.

Обработка на текстове

✅ Мултимедиен материал

Аудио: препоръчваме ви да имате пет песни, които представят разнообразието, репертоара и силата на вашето предложение.

✅ Висококачествени видеоклипове и снимки

Details Данни за контакт

✅ Статистика: където ще говорим за броя последователи в мрежите, фен клуб, брой предавания с четири или пет клипа.

✅ Съобщения за пресата: важни новини, взети от вас

Последни съвети:


📌 Прикрепете резюме на техническото ездач.

📌 Покажете, че музикалният проект е актуален .

📌 Списък на страници или платформи, където споделяте музиката си

📌 Най- впечатляващите цифри, които имате в мрежите.


Кредити

Оригинална идея и разработка ( Poliedro ), проектиране, производство, реализация и монтаж на сериали (Chucky García, Nicolás Méndez) Locuration (Edson Velandia) С участието на ( Electric Mistakes ) Music by ( Electric Mistakes , Frente Cumbiero , Mitú , Romperayo ) Поддръжка на място (Irene Maldonado), сътрудничество (El Cisne, Rhayuela Films , Tambora Records )


Източник